Vakantie in Nederland

Nederlanders genieten graag van hun eigen landje en ook onder buitenlandse toeristen is Nederland een geliefde vakantiebestemming. Soms zie je ware schoonheid niet als je er te dicht op staat. Wie Nederland goed bekijkt die zal ontdekken dat we in een uniek land leven dat enorm veel te bieden heeft op toeristisch gebied. Denk aan prachtige natuurgebieden, boeiende steden en een groot scala aan bezienswaardigheden en musea. Daarnaast is Nederland compact, veilig en betaalbaar.

Een vakantie in Nederland biedt je de kans om je eigen land te ontdekken op een manier zoals je het normaal gesproken niet of amper ziet. En laten we eerlijk zijn: eigenlijk zijn onze zomers toch geweldig? Misschien is het weer in Nederland wat onvoorspelbaar, maar over het algemeen hebben we niet te klagen over het zomerweer. Want zit je er echt op te wachten om wekenlang tropische temperaturen te hebben, waarbij het eigenlijk te warm is om lekker actief bezig te zijn?

Het accommodatieaanbod in Nederland is zeer divers. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om ineen doorsnee hotel te gaan zitten of op een camping te verblijven, maar Nederland biedt zoveel andere leuke opties. Denk bijvoorbeeld aan slapen in een heuse windmolen, of in een voormalige gevangenis. En wat is er Nederlanders dan slapen in een klein huis waarin alles zit wat je nodig hebt? Een tiny house overnachting symboliseert misschien wel het beste in hoe creatief wij Nederlanders om kunnen gaan met onze beperkte ruimte.De rust van het water

Als je op vakantie gaat dan kun je de rust opzoeken. Bijvoorbeeld door het water op te gaan. Als je dit individueel of met je eigen gezin doet, kun je heel handig doen aan ‘social distancing’. Wie nu in een appartement in een stad woont en buiten als snel stuit op mensen, die zou een vakantiehuisje in de natuur op kunnen zoeken. Daar is het vaak gemakkelijker om jezelf van andere te isoleren dan in de stad. Mits je je aan de regels en adviezen houdt, natuurlijk!

Heerlijk aan het strand

Nederland telt honderden kilometers aan kustlijn. Hiervan is een groot stuk voorzien van prachtige stranden. Vooral in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland vind je tal van geweldige Noordzeestranden. Niet voor niets dat hier behalve Nederlanders ook tal van Duitsers en Belgen op af komen. Tijdens warme zomerdagen kan het druk zijn op de stranden, mede door de enorme toeloop aan dagjesmensen op dat soort dagen. Wie aan, op of in de buurt van het strand overnacht, die hoeft niet in de file naar de kust te rijden om van het strandleven te genieten. Zo kun je bijvoorbeeld een strandhuisje huren of een campingplaats boeken. Er zijn tal van campings net achter de duingebieden gesitueerd. Je loopt letterlijk zo van de camping het strand op.

Musea, pretparken en bezienswaardigheden

Inmiddels kunnen musea, pretparken en allerlei andere bezienswaardigheden weer publiek ontvangen. Voor deze sectoren gelden net als elders dat de anderhalve meter afstand bewaard moet kunnen blijven. Dat vraagt wat logistieke aanpassingen, wat in de praktijk vrij goed blijkt te lukken. Om het aantal bezoekers te reguleren moet je vooraf reserveren. Vaak is dat op basis van een tijdslot.

Via onze betrouwbare partner GetYourGuide kun je online entreetickets regelen voor een aantal populaire Nederlandse musea, attracties en bezienswaardigheden:

entreetickets Rijkmuseum Amsterdam
entreetickets Heineken Experience
entreetickets Madurodam
entreetickets Euromast (gratis annuleerbaar)

Een vakantie in Nederland boeken

Als je een vakantie in Nederland wilt boeken, dan zijn er verschillende aanbieders waar je een accommodatie kunt boeken. Wij maken het je gemakkelijk door een selectie te geven van populaire Nederlandse aanbieders van vakantiehuisjes, appartementen en hotelkamers in Nederland:

Landal is één van de bekendste Nederlandse merken op het gebied van vakantieparken. Ook nu kun je volop genieten in één van de tientallen Nederlandse vakantieparken van Landal, zoals het luxueuze Hof van Saksen, het bij het strand gelegen Vakantiepark Strand Resort Ouddorp Duin of een in de natuur gelegen bungalowpark.

Bij Topparken.nl kun je vakantiehuisjes boeken op 14 verschillende vakantieparken die verspreid door Nederland liggen.

Een eigen vakantiewoning midden in de Nederlandse natuur en ver weg van de mensen. Hoeveel afstand wil je kunnen houden? Bij Natuurhuisje.nl boek je de leukste vakantiewoningen in de natuur. Omdat het je aan niets ontbreekt, ben je geheel zelfvoorzienend.